Wednesday, November 9, 2011

HT praktika viies nädal (31.10-6.11)

Olen sel praktikanädalal tegelenud Tallinna Polütehnikumi IKT taristu koostamisega. Välja tuli see niisugune.
Polütehnikum on suur kutseõppeasutus. Tallinna Polütehnikumis on 1057 õppurit, neist kaugõppes 292, ning 119 töötajat, neist õpetajaid 82.
Polütehnikumis on kaasaegne IKT infrastruktuur:

‐koolis arvuteid kokku 266 (peale kooli renoveerimist(mai.2011) igale õpetajale on plaanitud tarnida isiklik arvuti, sellest õppeaastast saavad õpetajad neid kätte)

‐8 arvutiklassi, keskmiselt 19 arvutit klassis;

-10 arvutitega varustatud laboratooriumit

-12 terminaliga raamatukogu

-78 arvutitöökohta (õpetajad ning administratiivtöötajat),

-sh 36 mobiilset tööjaama

-3 välisühendust

-11 serverit

‐multimeedia projektoreid on 23, neist statsionaarseid 13.

-Wi‐fi leviala on paljudes kooli ruumides.

-Õpetajad saavad kasutada„e‐õppe arvutiklassi“ oma ainete läbiviimiseks.

IT infrastruktuur ei ole veel lõpuni arendatud peale kooli renoveerimist. Praegu toimub  aktiivne IT- ,tehnika- ja meedia osakonnade arenemine Tallinna Polütehnikumis.

TPTs on võetud kasutusele Kutseõppeasutuse infosüsteemi http://www.siseveeb.ee/.Kooli sisemine kommunikatsioon toimub Live@Edurakenduse alusel. Kooli kõikidel õpetajatel ja õpilastel võimalik kasutada Microsoft Live`iteenuseid: e‐post, veebipõhine Microsoft Office, Windows LiveMessenger, 25 GB ruumi failide hoidmiseks jpm. Keskkond Moodle pole polütehnikumi oma vaid kõigile kasutatav ja EITSA oma.

IT eesmärgiks 2010-2013 on korrastada, kaasajastada ning dokumenteerida  Polütehnikumi IT infrastruktuur. Koolis on suhteliselt kaasaegne olemasolev riistvaraline infrastruktuur, jäänuk-infosüsteemide vähesus, IT juhtkonna arusaam muudatuste ja vajalikkusest ja toetus neile.

IT taristu nõrkused on järgmised. Puudub täielik ülevaade kasutuses olevatest infovaradest. Puudub põhjalik ülevaade olemasolevast IT infrastruktuurist ja kasutusel olevatest IT teenustest. Olemasolevad IT teenused on lihtsalt halvatavad. IT-ja tehnikaosakonna juhi ametikoht on täidetud alates 09.2011. Nad töötavad ainult kaks kuud. Enne töötas haridustehnoloog vähem 1.0 kohaga. Vaatame tulevikus millised tulemused tulevad. Loodan et need nõrkused on likvideeritud.

1 comment: